Vraag & Antwoord

Wat kost permanent ontharen?

De kosten voor permanent ontharen zijn van verschillende factoren afhankelijk. Vooral de oppervlakte van het te ontharen gebied is hierbij van belang. De oppervlakte wordt vaak vastgesteld bij een intakegesprek. Bekijk voor meer informatie de prijslijst.

Wat is de wachttijd?

De wachttijden zijn beperkt meestal kunnen wij de behandeling binnen twee weken inplannen op een voor jou gunstig tijdstip.

Hoe kan ik betalen?

Na de behandeling dien je direct te betalen, dat kan contant of per pin.

Hoe werkt een eerste behandeling?

Om te kunnen ervaren hoe een behandeling met LHE werkt worden er een aantal testflitsen gedaan, want naast uw ervaring met de behandeling kunnen wij ook zien hoe uw huid op de behandeling reageert. In overleg kan er ook een foto gemaakt worden zodat u goed kunt zien wat de behandeling na een aantal keren doet.

Na deze eerste vrijblijvende afspraak kunt u zelf bepalen of u permanent wilt ontharen met LHE.

Doet het pijn?

LHE wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, de meeste mensen krijgen een tintelend gevoel. Na de flits voelt u niets meer behalve dat de huid wat warm is, harsen of epileren is veel pijnlijker.

Waarom is LHE beter dan andere methodes?

Toen in de jaren 90 de eerste ontharingsapparaten op de markt kwamen werd er het meest gebruik gemaakt van de laser-techniek op IPL. Bij deze ontharingsmethodes wordt er alleen gebruik gemaakt van de lichtenergie die voorkomt uit de flits. De haartjes die pigment bevatten absorberen het licht waardoor er in het haarzakje een temperatuursverhoging ontstaat zodat het haarzakje verbrand. Bij deze techniek kunnen dus alleen donkere haren worden behandeld. LHE staat voor Light Heath Energy. In de naam komt al naar voren dat deze methode gebruik maakt van zowel licht als warmte-energie om te ontharen. Door de licht- en warmte combinatie ontstaat er een temperatuursverhoging in het haarzakje tot 74 graden, waardoor het haarzakje wordt vernietigd. Het haarzakje verlaat binnen enkele weken het lichaam en daardoor kan er geen nieuw haartje meer ontstaan. Bij deze ontharingsmethode kunnen zowel donkere als lichte haartjes behandeld worden.

Wanneer niet ontharen!

 • LHE mag in de volgende medische gevallen niet worden toegepast:
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Epilepsie
 • Pacemaker
 • Diabetes (behandeling met inspuitingen)
 • Porphyrie (erfelijke ziekte)
 • Zonneallergie en overgevoeligheid voor zonlicht
 • Kwaadaardige moedervlekken en melanomen
 • Lupus erythematosus disseminatus (auto-immuunziekte)
 • Pellagra (huidziekte die voor veroorzaakt door tekort aan vit. B3)
 • Vitiligo
 • Medicijnen die overgevoeligheid voor licht veroorzaken

Wat zijn de risico's van een LHE behandeling?

Geen enkele methode is geheel zonder risico`s. LHE kun je vergelijken met de zon, in het ergste geval is er net als bij te lang of onverantwoord zonnen kans op een lichte verbranding of blaartje. Dit is overigens van tijdelijke aard en komt alleen voor als het apparaat niet juist wordt ingesteld. Om dit te voorkomen worden er van te voren altijd testflitsen gedaan. Op deze manier kan er dus niets mis gaan. Wel is het erg belangrijk dat men zich aan de UV voorschriften houdt. Dus 3 weken vóór en 1 week ná de behandeling niet in de volle zon gaan liggen zonnen.

Uw voordelen

Roze vinkjeEerste afspraak gratis & vrijblijvend

Roze vinkje Afspraak ’s avonds ook mogelijk

Roze vinkjeDuurzame ontharing

Roze vinkjeVoor mannen & vrouwen

Roze vinkjeOok bij u thuis!

Roze vinkjeVeilig

Roze vinkjeDirect resultaat

Roze vinkjeGeschikt voor alle huidtypes